Türk İlaç (TRILC) Azerbaycan'da şube açtı!

Payları Borsa İstanbul'da işlem gören halka açık şirketlerden Turk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş., Azerbaycan'da şube açtığını duyurdu.

Türk İlaç (TRILC) Azerbaycan'da şube açtı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık ve ilaç sektörünün önde gelen şirketlerinden Turk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş., son aylarda borsadaki yükselişi ile dikkat çekiyor. Şirketin hisseleri, özellikle maymun çiçeği hastalığının gündeme geldiği günden bu yana primlenmesini bildi. Katıldığı ihale ve yaptığı iş anlaşmaları ile de adından söz ettiren Türk İlaç, bu kez de Azerbaycan'da açtığı yeni şubesi ile yatırımcıları bilgilendirdi.

Türk İlaç (TRILC) Azerbaycan'da şube açtı!

Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndan açıklamada bulunan Turk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş., Azerbaycan yapılanmasının yönetimine Fatih Kargı'nın getirildiğini belirtti. Şirketin KAP açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Turk İlaç ve Serum Sanayi Anonim Şirketi olarak 2024 faaliyetlerimiz kapsamında Azerbaycan Bakü merkezli şubemizin kuruluş, tescil ve resmi açılış işlemlerini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Şubemiz Azerbaycan Cumhuriyeti ilaç pazarında ruhsatlandırma, pazarlama ve aktif satış konularında faaliyet gösterecek olup, Azerbaycan yapılanmamızın yönetimine Sayın Fatih KARGI "Türk Cumhuriyetleri Direktörü" unvanıyla atanmıştır. Şubemizin faaliyetlerinin ihracat kapsamında cirolarımıza olumlu katkı sağlayacağı öngörülmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız. Saygılarımızla."