SPK, Bin Ulaşım (BinBin) halka arzına onay verdi!

Sermaye Piyasası Kurulu, 1000 Yatırımlar Holding iştiraklerinden olan Bin Ulaşım (BinBin) halka arzını onayladı. İşte detaylar!

SPK, Bin Ulaşım (BinBin) halka arzına onay verdi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul'a bir şirket daha geliyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 25 Eylül 2024 tarihli haftalık bültende Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri'nin halka arzına onay verdi. Şirketin halka arzı için hazırlanan taslak izahnamede öne çıkan detaylar ise belli oldu. İşte BinBin halka arzının ayrıntıları!

TOPLAM 25 MİLYON LOT HALKA ARZ EDİLECEK

Bin Ulaşım'ın halka arzında 12.000.000 lot sermaye artırımı ve 5.000.000 lot ortak satışı olmak üzere toplam 17.000.000 lot satışa sunulacak. Şirketin taslak izahnamesinde yer alan bilgilere göre, halka arz birincil piyasada ve tamamen eşit dağıtım yöntemi ile yapılacak. Halka arz fiyatı 91,85 TL olan Bin Ulaşım'ın halka arz büyüklüğü ise 1,56 Milyar TL olacak.

FON KULLANIM YERLERİ BELLİ OLDU

Bin Ulaşım'ın halka arzdan elde edeceği fonun kullanım alanları da belli oldu. Şirket, halka arzdan elde edeceği gelirin %20'sini alternatif yatırım fırsatları değerlendirmesinde, %30'unu makine, taşıt, cihaz ve vb. mal ve hizmet alımında, %30'unu ticari borç ve grup şirketlerine olan borçların ödenmesinde ve %20'sini ise işletme sermayesinde kullanmayı planlıyor.