OYAK Yatırım'dan 1,92 milyon lot alımı! Hisse tavan oldu!

OYAK Yatırım üzerinden 1,92 milyon lot alımı yapılan Makina Takım (MAKTK) hisseleri tavan fiyata yükseldi.

OYAK Yatırım'dan 1,92 milyon lot alımı! Hisse tavan oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul'da dalgalı seyir devam ederken bazı hisseler sert yükselişlere devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde tarihi zirve fiyatlarını gören Makina Takım (MAKTK) hisseleri, düşüşe geçmişti. Son zamanlarda inişli çıkışlı bir grafik çizen MAKTK payları, 9 Eylül tarihli seansta gelen yüklü alımların ardından tavan fiyatı gördü.

YÜZDE 23 DEĞER KAYBETMİŞTİ!

Makina Takım'ın Borsa İstanbul'da işlem gören payları, 19 Temmuz tarihli seansta 9,20 TL'yi görmüştü. Şimdiye kadarki tarihi zirve fiyatından düşüşe geçen MAKTK, 15 Ağustos tarihinde ise 7,03 TL'ye kadar geriledi. Ardından tepki alımları gelen MAKTK tahtası yukarı yönlü fiyatlanmaya başladı.

OYAK Yatırım'dan 1,92 milyon lot alımı! Hisse tavan oldu!

MAKTK, 15 Ağustos seansının ardından kademeli olarak yükselişini sürdürdü. Son zamanların en sert yükselişi ise 9 Eylül seansında geldi. Hisse tavan fiyatı görerek 8,15 TL'ye çıktı.

OYAK'TAN 1,92 MİLYON LOT ALIM!

OYAK Yatırım üzerinden 9 Eylül seansında yüklü miktarda alım geldi. Kurum üzerinden tam 1,92 milyon lottan fazla MAKTK alındı. Oyak'ı en çok alım yapılan kurumlar listesinde ise 370 bin lot ile Tera Yatırım, 321 bin lot ile QNB Finans Yatırım, 254 bin lot ile Halk Yatırım ve 119 bin lot ile de TEB oldu.

Bugün MAKTK hisselerinde en çok satış yapılan kurum ise 631 bin lot ile İş Yatırım oldu.