Europower Enerji halka arz ne zaman, kaç lot verir?

Europower Enerji halka arz ne zaman, kaç lot verir? EUPWR halka arz bireysele eşit dağıtım mı oransal mı, tahsisat oranları belli oldu mu, hangi bankalar? T1 ve T2 bakiye ile alınır mı, katılım endeksine uygun mu? İşte tüm ayrıntılar!

Europower Enerji halka arz ne zaman, kaç lot verir?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi Ticaret A.Ş., 6 Nisan 2023 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından halka arzı onaylanan şirket oldu. Bireysel yatırımcılar, bu halka arzı uzun zamandır büyük bir heyecanla bekliyordu. Çünkü, Europower’ın çatı şirketi olan Girişim Elektrik (GESAN), 2022 yılında Borsa İstanbul’da gösterdiği performans ile yatırımcılarını mutlu etmiş ve yükseliş grafiği ile de dikkat çeken hisselerden biri olmuştu.

Hâl böyle olunca da Girişim Elektrik’in iştiraki olan Europower Enerji’nin halka arzı yatırımcıların dikkatlerini üzerine çekti. İşte yaptığı iş anlaşmaları ve başarılı yönetimi ile adından söz ettiren şirketin halka arzında öne çıkan tüm detaylar!

EUROPOWER ENERJİ HALKA ARZ NE ZAMAN?

Şirketin halka arzı, 6 Nisan tarihinde SPK tarafından onaylandı. Europower Enerji’nin 12-13-14 Nisan tarihlerinde talep toplaması bekleniyor. Bu tarihler netleştiğinde takipçilerimize ayrıca duyurulacaktır.

EUROPOWER ENERJİ KAÇ LOT VERİR?

Şirketin halka arzında toplam 60.000.000 lot satışa sunulacak. Bireysel yatırımcıların kaç lot alacağı ise onaylı izahnamenin yayınlanmasının ardından netlik kazanacak. Ancak; taslak izahnameye göre dağıtım şekli oransal olacak. Eğer halka arz bu şekilde gerçekleşirse, yatırımcı grubu bazında tahsisat olmayabilir. Bu bilgiler netleştiğinde de yatırımcılara ayrıca duyurulacaktır. Gelişmeleri kaçırmamak için iOS ya da Android mobil uygulamalarımızdan cihazınıza uygun olanı indirebilirsiniz.

EUROPOWER ENERJİ HALKA ARZ GELİRİNİ NEREDE KULLANACAK?

Şirketin taslak izahnamesinde yer alan bilgilere göre, halka arz gelirinin %25-35'i AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları ve bu çalışmalar sonucu çıkan ürünlerin seri imalata dönüşümü, planlanan ve muhtemel yeni yatırımların gerçekleştirilmesi için kullanılacak. Devam eden yatırımların sonuçlandırılması, üretim kapasitesinin ve çeşitliliğin artırılması, gayrimenkul, iş makinesi, makine, teçhizat, ekipman, taşıt alım ve yenilemelerinin yapılması için de yine %25-35 oranında bir kaynak ayrılacak. Finansman ve kısa vadeli borç ödemelerinde kullanılmak üzere %10-20'lik bir pay ayrılacak. İşletme sermayesi olarak ise halka arz gelirinin %25-40'ı değerlendirilecek; bu kapsamda hammadde ve yarı mamul alımı, faaliyet giderleri ve benzeri giderler dahil olacak.