E-data Teknoloji bedelsiz ne zaman? EDATA ne zaman bölünecek?

Borsa İstanbul pay piyasasının teknoloji şirketlerinden E-data Teknoloji (EDATA), bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı. EDATA hisse ne zaman bölünecek? Edata Teknoloji bedelsiz sermaye artırımı ne zaman? İşte detaylar!

E-data Teknoloji bedelsiz ne zaman? EDATA ne zaman bölünecek?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Teknoloji sektörünün önde gelen şirketlerinden E-data Teknoloji, daha önce %200 oranında açıkladığı bedelsiz sermaye artırımı kararında revizeye gitti. Şirket, yapılan enflasyon düzeltmesi nedeni ile sermayeye eklenecek iç kaynak tutarlarında değişikliğe gidildiğini duyurdu. E-data Teknoloji'nin revize ettiği son bedelsiz kararına ilişkin detaylar belli oldu.

Mevcut sermayesi 135.000.000 TL olan E-data Teknoloji, sermayesini 402.170.000 TL'ye çıkaracak. Şirket, alınan karar doğrultusunda sermaye artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurunun iletildiğini duyurdu. E-data Teknoloji'den yapılan KAP açıklamasında, bedelsiz sermaye artırımı oranının ise %197,90370 olduğu belirtildi.

E-data Teknoloji, sermaye artırımında kullanılacak olan 267.170.000 TL'nin detaylarını da paylaştı. Şirket, bu fonun 266.911.812 TL'sini özsermaye enflasyon düzeltme farkları kaleminden, 258.188 TL'sini ise diğer artış fonları kaleminden karşılayacak.