Coffee De Madrid 'halka arz' kararı aldı!

Coffee De Madrid'in sahibi ve kurucusu Sabri Pisikoğlu, şirketi halka açmayı planladıklarını belirterek, bunun için gerekli hazırlıklara başladıklarını açıkladı.

Coffee De Madrid 'halka arz' kararı aldı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

dunya.com'da yer alan habere göre; Pisikoğlu, "Halka arz için hazırlıklar yapıyoruz. Coffee De Madrid, franchise modeliyle büyümeyi hedefleyen ve farklı ülkelere master franchise veren bir işletmedir. Firmamıza fon teklifleri gelmektedir. Son 2 hafta içinde iki ayrı firmadan fon teklifi aldık. Bu şirketlerden biri Katar menşeli bir fon şirketi, diğeri ise İstanbul’dan bir firma. Fon şirketleri, şirketin %85’lik hissesine ortak olmak ve operasyonları birlikte yürütmek istediklerini belirtti. Henüz değerlendirme aşamasındayız. Ciro olarak halka arza girme noktasına yaklaştık. Hedefimiz borsaya girmek. Şu anda hisse senedi bastırmaya başladık ve bu yıl içinde borsaya girmeyi hedefliyoruz. Mali yapıyı hazırlama aşamasındayız" dedi.

Coffee De Madrid markasının şu anda Türkiye’de (Ankara, İzmir, İstanbul, Bodrum, Fethiye, Bursa, Rize, Mardin, İzmit) ve yurtdışında Irak Bölgesinde (Master Franchise) faaliyet gösterdiğini belirten Pisikoğlu, 57 yurtiçi ve 6 yurtdışı şubeyle hizmet verdiklerini söyledi. "Şirket olarak operasyon ekibi, barista eğitmenleri, gıda mühendisleri, uzman muhasebe ekibi, reklam ve tanıtım ekibi, sevkiyat grubu ve teknik servis hizmeti veren bir kadroyla hizmet veriyoruz. Şirketin ve markanın kuruluş amacı olan iyi kahve, iyi lezzet, temiz ve kaliteli konsepti ile sürekli inovasyon ve güncellemelerle dünya markaları arasında yer almayı hedefliyoruz" dedi.

Pisikoğlu, Coffee De Madrid’in kahve üretim sürecine dair bilgi vererek, "Ana ürünümüz olan kahvenin en kalitelisini yeşil çekirdek olarak alıp, kendimize özgü reçetelerle kavurarak piyasaya sunuyoruz. Coffee De Madrid kafe markasıyla şubelerimize ve Coffee Prime markası altında dışarıdaki tüketicilere ulaştırıyoruz. Ankara’daki merkez şubemizde bulunan kahve kavurma tesisi, misafirlerin görebileceği şeffaf bir ortam sunuyor. Geniş bir seçenek sunan showroom ile kahve ihtiyaçları hem işletmeler hem de kişisel kullanım için temin edilebiliyor. Coffee De Madrid, Fethiye, Urla, Bodrum ve Ankara’da birçok iyi lokasyonda hizmet veriyor. Konsept, menü, temizlik, güler yüzlü personel ve rahat yaşam alanları ile keyifli bir ortam sunuyor. Menümüzde zengin sandviçler, salatalar, dünyanın en iyi bitki ve meyve çayları, frozen ve bubble tea gibi birçok ürün alternatifi bulunuyor" dedi.

Pisikoğlu, yurt dışı büyüme planlarına da değinerek, "Yurtdışında büyüme planlarımız var. İlk yurt dışı projemiz olan Irak Master franchise sözleşmesini imzaladık. Irak’ta önde gelen iş adamlarından biriyle anlaşmamız oldu ve ilk etapta 5 şube açma taahhüdü aldık. Bu şubelerin tadilatı dahil tüm işlemler firmamız tarafından gerçekleştirilecek. Almanya’dan bir Master franchise talebi aldık ve görüşmelerimiz devam ediyor. Almanya ile başlayıp, ardından tüm Avrupa’da büyümeyi hedefliyoruz. Dubai ve Katar’da da araçla kahve alımını kolaylaştıracak bir sistem geliştireceğiz. İlk olarak 30 bin aracın geçtiği bir lokasyon belirlendi ve burayı pilot bölge olarak seçtik. İlk aşamada bu bölgelerle başlayıp, belirlenen 20 alana daha kurulum yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.