CANTE bedelsiz ne zaman? CANTE kaça bölünecek?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Çan2 Termik'in bedelsiz sermaye artırımını onayladı. CANTE ne zaman ve kaça bölünecek? Hisse kaçtan bölünecek, hesabıma kaç lot düşer?

CANTE bedelsiz ne zaman? CANTE kaça bölünecek?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören enerji şirketlerinden Çan2 Termik A.Ş. (CANTE), rekor oranda bedelsiz sermaye artırımına gidiyor. Şirket, 13 Haziran 2024 tarihli SPK Bülteni’nde bu bedelsize onay aldı. CANTE’nin ne zaman ve kaça bölüneceği de belli oldu.  Şirket, %646,17 oranında bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirecek. CANTE hissedarlarına aynı oranda bedelsiz pay dağıtımı yapılacak.

CANTE NE ZAMAN BÖLÜNECEK?

CANTE hisseleri, 26 Haziran 2024 tarihinde bölünecek. Hisse, bu tarihte bölünmüş fiyattan seansa başlayacak. Aynı tarihte CANTE yatırımcıların hesaplarına bedelsiz paylar gönderilecek.

CANTE KAÇTAN BÖLÜNECEK?

Çan2 Termik A.Ş. hisseleri, 25 Haziran tarihli seans kapanış fiyatından bölünecek. Hisse fiyatı ise 7,46’ya bölünecek.

CANTE BEDELSİZ PAY ALIMI HESAPLAMA!

CANTE hissedarlarının en çok araştırdığı konulardan biri de bedelsiz sermaye artırımında hesaplarına pay başına kaç lot geleceği konusu. Bu hesaplama şu şekilde yapılabilir.

Örneğin; 15 CANTE hissesi olan bir yatırımcının lot sayısı, bedelsiz sermaye artırımında 15+ 646,17566%=111.926349 olur. Bu hesaplamayı yapmak için elinizdeki lot sayısını 7,4617566 ile çarpabilirsiniz.