Aselsan (ASELS) katılım endeksine uygun mu?

Aselsan Elektronik (ASELS) hisse katılım endeksine uygun mu? ASELS hisse caiz mi?

Aselsan (ASELS) katılım endeksine uygun mu?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de savunma sanayii sektörünün önde gelen şirketi Aselsan Elektronik'in hisseleri, Borsa İstanbul'da da işlem görüyor. Borsa yatırımcıları arasında çeyrek altın benzetmesi yapılan ASELS, düzenli olarak verdiği temettü ve bedelsiz pay dağıtımları ile de dikkat çekiyor. Birçok yatırımcının ilgi odağında olan Aselsan, katılım endeksi konusunda da araştırılan hisselerden biri.

Aselsan (ASELS) katılım endeksine uygun mu?

Aselsan hisselerine yatırım yapmak isteyenler, bu hissenin katılım endeksine uygun olup olmadığını araştırıyor. ASELSAN katılım endeksine uygun mu? sorusunda yanıt vermeden önce katılım endeksinin ne olduğunu bilmeyen yatırımcılara cevap verelim.

KATILIM ENDEKSİ NEDİR?

Katılım endeksi, Borsa İstanbul tarafından oluşturulan ve bu endekse katılma kriterlerini karşılayan şirketlerin yer aldığı endekstir. Katılım Endeksi'nde yer alan şirketlerde; İslami finans ilkelerine uyumluluk aranır. Yani faizli kazanç ya da borcu yüksek olan şirketler ile faaliyet alanı (alkol ya da domuz eti üretimi, satışı gibi) İslami kriterlere uymayan şirketler bu endekste yer alamaz.

ASELSAN KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Aselsan hissesi 2023 yılının 12 aylık bilançosuna göre katılım endeksine uygundur. Şirketin esas sözleşmesinde katılım finans ilkelerine uygun olmayan faaliyet ve imtiyaz bulunmuyor. Öte yandan Aselsan'ın katılım finans ilkelerine uygun olmayan gelirinin oranı %5 olan sınırın altında, yani %1,31'dir. Katılım endeksi şirketleri dönemsel olarak değişmektedir.

Bakmadan Geçme