Aracı kurum bu hisseye yüzde 60 yükseliş hedefi koydu!

Türkiye'nin önde gelen aracı kurumlarından İntegral Yatırım, Koç Holding (KCHOL) hissesine yüzde 60 yükseliş hedefi koydu. KCHOL hisse hedef fiyat 2024!

Aracı kurum bu hisseye yüzde 60 yükseliş hedefi koydu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin köklü holdinglerinden Koç Holding'in hisseleri, Borsa İstanbul'daki yükselişine devam ediyor. KCHOL payları yükselirken, yatırımcılar da hissedeki hedef fiyatı merak ederek araştırıyor. Yılbaşından bu yana %52 kazandıran KCHOL hisseleri, son 1 yılda ise %128 kâr getirdi. Şirket, son 5 yılda ise %1160 gibi rekor bir yükselişe imza attı.

13 Haziran 2024 tarihli seansı 217,50 TL'den kapatan KCHOL hissesi için İntegral Yatırım'dan hedef fiyat geldi. Türkiye'nin önde gelen aracı kurumlarından biri olan İntegral Yatırım, 348 TL hedef fiyat ve %60'lık getiri potansiyeli ile Koç Holding'in hisselerini model portföyüne ekledi.

Model portföyde değişikliğe giden İntegral Yatırım, KCHOL hissesini ALARK'ın yerine aldı. Kurum, bu değişim hakkında bir de açıklamada bulundu. İntegral Yatırım'dan yapılan açıklamada, "Alark’ı beğenmeğe devam etmekle birlikte Koç Holding’i iskontosunu daha cazip buluyoruz. ALARK’ı model portföye aldığımız 157 günde %27 getiri ile çıkarıyoruz. Döngüsel olarak çeşitlendirilmiş portföy yapısı ve net aktif değer iskontosu nedeniyle Koç holding'i ekliyoruz. İç talepte devam eden daralmaya karşın uzun vadede Tofaş'ın büyümeye devam edeceği beklentimizi korumakla birlikte Ford'un güçlü yapısını beğeniyoruz. Yılın ikinci yarısından sonra Tüpraş'ta kar marjlarında iyileşmelerin görülmesini öngörmekle birlikte büyüme potansiyeline sahip şirketleri ve cazip değerlemesi nedeniyle Koç Holding'i model portföye dahil ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

KCHOL HİSSE FİYATI ANALİZİ

Koç Holding'in Borsa İstanbul'da işlem gören payları, son 12 ayda en yüksek 270,75 TL, en düşük ise 90,47 TL'yi gördü. Hisse, 13 Haziran 2024 tarihli seansı 217,50 TL'den kapatırken ağırlıklı ortalama fiyatı ise 220,63 TL oldu. Şirketin piyasa değeri/defter değeri oranı 1,20 iken fiyat/kazanç oranı ise 9,71 ile dikkat çekiyor. Koç Holding, 2024 yılının 1. çeyreğinde 1,35 milyar TL net dönem kârı açıklarken, 2023 yılının 12 ayında ise 56,81 milyar TL net kâr elde etti. Şirketin son kapanış fiyatına göre piyasa değeri ise 551,55 milyar TL.

Aracı kurum bu hisseye yüzde 60 yükseliş hedefi koydu!

Fotoğraf: Tradingview

Kaynak: İntegral Yatırım Model Portföy


Whatsapp Kanalımıza Katılın. Gelişmeleri kaçırmayın!

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. 

Bakmadan Geçme