HDM Çelik Boru halka arz detayları

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyetlerini yürüten HDM Çelik Boru, halka arz için hazırlıklarını devam ettiriyor.

BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyetlerini yürüten HDM Çelik Boru, halka arz için hazırlıklarını sürdürüyor. Şirketin Sermaye Piyasası Kurulu'na sunduğu taslak izahnamede yer alan bilgilere göre halka arz detaylarını inceledik.

SPK'ya bir şirket daha halka arz için başvuruda bulundu. 2020, 2021 ve 2022 yıllarında yoğun bir şekilde süren halka arzların yeni yılda da devam etmesi bekleniyor. Yeni yılın gelmesine kısa bir zaman kala bir şirket daha halka arz hazırlıklarına başladı.

HDM ÇELİK BORU NE İŞ YAPAR?

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan HDM Çelik Boru da bu şirketlerden biri oldu. Şirket hakkında kısaca bilgi verecek olursak; HDM Çelik Boru, 2002 yılında Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyete geçmiştir. 20 yılı aşkın zamandır varlığını sürdüren şirket, LNG terminallerinde, kruvaziyer gemilerinin yanaştığı terminallerde, deniz ve liman yapılarında ve karadaki yapısal iyileştirmelerde kullanılan çelik konstrüksiyon/kazık boruları imalatında uzmanlaşarak ve kendine ait limanı olan Mersin Serbest Bölgesi'nde çelik konstrüksiyon/kazık boruların imalatı için üretim tesisi yatırımı gerçekleştirmiştir.

Şirket ayrıca, güneş enerjisi panellerinin güneş ışınlarını takip eden sistemlerindeki ana taşıyıcılarında kullanılan sekizgen profillerin imalatını da yapmaktadır.

İhracat ağırlıklı üretim yapan küresel bir şirket olan HDM'nin Birleşik Krallık'ta kurulu Bağlı Ortaklığı ve ABD'de kurulu İştiraki de vardır.

HDM ÇELİK BORU HALKA ARZ BİLGİLERİ

Geçtiğimiz aylarda halka arz için başvurusunu ileten HDM Çelik Boru, halka arza toplam 40.000.000 TL nominal değerli payı konu edecek. Şirketin taslak izahnamesinde yer alan bilgilere göre; halka arzda dağıtım şekli oransal dağıtım yöntemine göre uygulanacak. HDMCB işlem kodu ile halka arz olması beklenen şirketin hisse başı fiyatı ise henüz netleşmedi.

HALKA ARZ GELİRİ NEREDE KULLANILACAK?

Şirketten konuyla ilgili taslak izahnamede verilen detayda şu ifadelere yer verildi:

“Halka arz ile sermaye artışı yoluyla fon edilmesi, kurumsallaşma, şeffaflık, hesap verilebilirlik ve kurumsal yönetim ilkelerinin daha etkin uygulanması, Şirket'in kurumsal kimliğinin güçlenmesi hedeflenmektedir.

Şirket, Halka Arz Edenler'in Mevcut Payları'nın satışından herhangi bir gelir elde etmeyecektir. Şirket'in halka arz işleminden elde edeceği gelirin kullanım yerleri aşağıdaki gibidir.

-%65-75 Yatırım Harcamaları

-%25-35 İşletme Sermayesi.

Bu sayfada yer alan haberler ve haberlerin içerdiği şirketler hakkındaki bilgiler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.