Bu hisse kısa zamanda yüzde 43 kazandırdı!

Borsa İstanbul pay piyasasının düşük sermayeli şirketlerinden Acıpayam Selüloz (ACSEL), kısa zamanda yüzde 43 yükseldi. ACSEL yatırımcılarının yüzü güldü.

BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET

Acıselsan Acıpayam Selüloz (ACSEL), son zamanların en çok kazandıran şirketlerinden biri oldu. Borsa İstanbul'da sermayesinin düşüklüğü ile bilinen ACSEL payları, zirve fiyatlarından yaklaşık %49 değer kaybı yaşamıştı. Gelinen süreçte toparlanmaya giren ACSEL, yatırımcılarına kazandırmaya başladı.

6 AYDA %49 DEĞER KAYBI!

Acıpayam Selüloz'un Borsa İstanbul'da işlem gören payları, 6 Mart 204 tarihinde 195,60 TL'yi gördü. Hisse o tarihin ardından ise düşüş grafiği göstermeye başladı. ACSEL payları, Borsa İstanbul'un genel düşüşüne de ayak uydurdu. 27 Ağustos 2024 tarihine kadar düşüşe devam eden ACSEL, 100 TL'ye kadar geriledi. Destek fiyatı 100 TL olan ACSEL, daha sonra ise gelen alımlarla birlikte yükselişe geçti.

KISA ZAMANDA KAZANDIRDI!

Kısa zamanda sert yükselen Acıpayam Selüloz (ACSEL) payları, 100 TL'den 143 TL'ye çıktı. Hisse, özellikle düşük sermayeli ve borsada lotu az şirketlerden olması sebebiyle düşüşe sert yanıt verdi. Son 3 seansta tavan olan ACSEL, 27 Ağustos tarihli dip fiyattan sonra %43 değer kazanmış oldu.

LOTU AZ, SERMAYESİ DÜŞÜK!

Acıpayam Selüloz, Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler arasında sermayesinin düşük ve lotunun az olması ile biliniyor. Şirketin sermayesi 10.721.700 TL iken fiili dolaşım oranı ise %48,30 ile dikkat çekiyor. ACSEL'in borsada işlem gören lot sayısı ise 5.178.581 adet.