Altınay Savunma (ALTNY) hisseleri bilanço sonrası sert düştü!

Borsa İstanbul'un yeni halka arz şirketlerinden Altınay Savunma (ALTNY), 2024 yılının 1. çeyrek bilançosunu açıkladı. Şirketin hisseleri bilanço sonrası sert düştü. İşte detaylar!

Altınay Savunma (ALTNY) hisseleri bilanço sonrası sert düştü!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem görmeye başlayan Altınay Savunma (ALTNY), 21 Haziran 2024 tarihinde finansal tablo açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığı ile açıklamada bulunan şirketin zarar ettiği ve özkaynaklarında da düşüş olduğu görüldü. Altınay’dan gelen bilanço sonrası, şirketin Borsa İstanbul’da işlem gören payları ise sert düştü.

ALTINAY SAVUNMA BİLANÇO DETAYLARI!

2023 yılının 1. çeyreğinde 264,17 milyon TL satış açıklayan Altınay Savunma, 2024 yılının ilk 3 ayında ise 318,7 milyon TL satış rakamı duyurdu. Şirketin satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık %21 oranında yükseldi.

2023 yılının 1. çeyreğinde 37,67 milyon TL net dönem kârı elde eden Altınay Savunma, 2024 yılının 1. çeyreğinde ise 115,88 milyon TL’lik zarar açıkladı. Şirket, geçen yılın aynı döneminde kâr etmişken, bu yıl ise ilk 3 aylık dönemde zarar etmiş oldu.

Öte yandan 2023 yılının 12 aylık finansal tablosunda 1,46 milyar TL özkaynak açıklayan Altınay Savunma, 2024/3 bilançosunda ise 1,35 milyar TL özkaynak duyurdu. Şirketin özkaynakları ise yaklaşık %8 oranında düştü.

Altınay Savunma (ALTNY) hisseleri bilanço sonrası sert düştü!

Fotoğraf: Fintables

GELEN BİLANÇO SONRASI HİSSE SERT DÜŞTÜ!

Altınay Savunma’nın Borsa İstanbul’da işlem gören payları, açıklanan son bilançodan olumsuz etkilendi. ALTNY hisseleri, 14 Haziran tarihli Kurban Bayramı öncesi seansı 94 TL’den kapatmıştı. Hisse 24 Haziran seansında ise taban fiyata geriledikten sonra bir miktar yükselişe geçti. Gün içerisinde 84,60 TL’ye kadar düşen ALTNY hisseleri, saat 10.40 itibariyle yaklaşık 87,50 TL’den işlem görüyor.

Altınay Savunma (ALTNY) hisseleri bilanço sonrası sert düştü!

Fotoğraf: Tradingview


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme