- Haberler
- Onay Bekleyen Halka Arzlar
- Akçelik Demir Çelik (AKCEL) halka arz ne zaman, kaç lot verir?
Akçelik Demir Çelik (AKCEL) halka arz ne zaman, kaç lot verir?
Akçelik Demir Çelik halka arz talep toplama tarihleri ne zaman, eşit dağıtım mı oransal mı, AKCEL kaç lot verir? Akçelik Demir Çelik hangi bankalar, katılım endeksine uygun mu, T1 ve T2 ile alınır mı, kaç lot verdi, borsada ne zaman işlem görecek?
Şirket hakkında detaylı bilgileri sizler için derledik. Akçelik Demir Çelik’in halka arzında öne çıkan başlıklar şu şekilde:
SPK Onay Tarihi: Onay Bekliyor
Talep Toplama Tarihleri: Netleşmedi
Toplam Pay Adedi: 26.250.000
Hisse Fiyatı: Netleşmedi
Halka Arz İskontosu: %-
Halka Açıklık Oranı: %15,58
Halka Arz Büyüklüğü: Netleşmedi
Dağıtım Yöntemi: Oransal Dağıtım
Hisse Kodu: AKCEL
İşlem Tarihi: -
AKÇELİK NE İŞ YAPAR?
Akçelik Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş. 1978 yılında Salih Kılıç tarafından İzmir’de kurulmuştur.
Müşteri talepleri doğrultusunda uzun yıllar vasıflı çelik tedarik ve satışını sürdüren Akçelik, sektörel ihtiyaçları ve şirket hedeflerini dikkate alarak 1990’da ilk parlak çelik fabrikasını İzmir AOSB’de açmıştır.
Şirket aynı zamanda Çemtaş ve Asil Çelik firmalarının da bayiliklerini üstlenmiştir. Akçelik, 2002 yılında Dünya markası olma yolunda genel merkezini sanayinin yoğunlaştığı Kocaeli’ne taşıma kararı almıştır.
2004’te üretime giren fabrikanın yanı sıra, “Sürdürülebilir Büyüme Vizyonu” ile 2005’te şirket unvanı A.Ş,’ye çevrilen Akçelik, 2006 yılında Konya, 2012’de Ankara, 2013’te Gebze ve 2014’te İstanbul Avrupa yakası dağıtım merkezlerini devreye sokmuştur.
2019 yılında tüm makinelerini, Endüstri 4.0 kapsamında gerçekleştirdiği büyük yatırım ve modernizasyonlarla entegre üretim hattına dönüştürmüş ve üretim kapasitesini 90.000 tona çıkarmıştır.
Akçelik, yıllar içerisinde dünyanın her köşesinde bulunan tüm vasıflı çelik üreticilerinden oluşan geniş bir tedarik ağı oluşturmuştur.
Kurduğu “Çelik Servis Merkezi” sayesinde hem müşterilerinin sıcak ürün ihtiyacını hem de vasıflı parlak çelik taleplerini karşılamaktadır.
Lojistik merkezleri sayesinde müşterilerinin vasıflı çeliğe kolay ulaşmasını sağlanırken, oluşturulan Akçelik Online ile de 7/24 satış imkânı sunulmuştur.
Bir dünya markası olma vizyonuyla yoluna devam eden Akçelik, Türkiye’de bulunan 1.300 müşterisinin yanı sıra 4 Kıtada 60 ülkeye yaptığı ihracat ile sektörün sayılı firmaları arasında yerini almıştır.
Akçelik, 2020 yılında Almanya Kerpen’deki BWS Blankstahlwerk Sindorf GmbH fabrikasını satın alarak gücüne güç katmıştır.
2021 yılında ise Romanya’daki Tristar Steel şirketinin %58’lik hissesini satın alarak, yeni bir ortaklığa imza atmıştır. Bu ortak girişim sayesinde Akçelik, yüksek katma değerli ürünlerde know how kazanarak yeni bir pazarda güçlü bir oyuncu olmuştur.
TAHSİSAT ORANLARI
Netleşmedi…
HALKA ARZ GELİRİ NEREDE KULLANILACAK?
Makine ve Ekipman Yatırımlarının Finansmanı: %25-30
Hammadde Tedariki ve İşletme Sermayesi İhtiyacının Finansmanı: %35-40
Finansal Borç Ödemeleri: %30-35
ÖNEMLİ DETAYLAR!
Payların borsada işlem görmeye başlamasından itibaren, en fazla 30 gün fiyat istikrarı planlanmaktadır.
Şirket, 1 yıl boyunca bedelli/bedelsiz sermaye artırımı yapmayacak ve paylarını halka arz fiyatının altındaki bir fiyattan satışa sunmayacaktır.
Ortaklar, 1 yıl boyunca halka arz fiyatının altında paylarını satmayacaktır.
Ayrıca ortaklar; 180 gün boyunca paylarını hiçbir şekilde satmayacaktır.