15 seansta yüzde 315 yükselen hissede peş peşe 3 taban!

Borsa İstanbul şirketlerinden Uşak Seramik (USAK), 15 seanslık kısa bir zamanda sert yükselmişti. Yüzde 315 yükselen USAK hisseleri, son 3 seansta ise taban oldu!

15 seansta yüzde 315 yükselen hissede peş peşe 3 taban!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında hisselerinin yükselişi ile dikkat çeken Uşak Seramik, yatırımcıları hayretler içerisinde bırakmıştı. USAK hisselerindeki yükselişi görenler, hemen her platformda bu hisseyi tartışmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda her gün tavan fiyattan kapanış yapan hisse, kısa zamanda %315 değer kazandı. 

15 seansta yüzde 315 yükselen hissede peş peşe 3 taban!

UŞAK SERAMİK HİSSELERİ NEDEN YÜKSELDİ?

USAK hisselerindeki yükselişin sebebi ise geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Çiğdem Meto isimli bir yatırımcının, diğer küçük yatırımcılarla birlikte hisselerin çoğunu alarak yönetime geçme hedefinin olduğu iddia edildi. Mevcut yönetimin şirketi iyi yönetemediği iddiası ile bu girişime başlayan Çiğdem Meto ve mevcut yönetim arasında hisse toplama yarışı olduğu da iddialardan bir diğeri olarak ortaya atıldı. Gelinen noktada ise sert yükselişler gösteren USAK, son 3 seansta taban fiyata oturdu.

15 SEANSTA %315 YÜKSELDİ!

Uşak Seramik (USAK) hisseleri, 3 Temmuz 2024 tarihli seansı 9,99 TL'den kapatmıştı. Hemen ertesi seansta yükselişe geçen USAK, tabiri caizse soluksuz bir maratona girdi. Hisse, 25 Temmuz 2024 tarihli seansta şimdiye kadarki zirve fiyatı olan 41,50 TL'yi gördü. USAK, aradan geçen 15 seanslık periyotta %315 değer kazandı.

15 seansta yüzde 315 yükselen hissede peş peşe 3 taban!

SON 3 SEANSTIR TABAN FİYATTA!

Uşak Seramik'in sert yükselişi, akabinde düşüşü de beraberinde getirdi. Az önce hissenin 41,50 TL'lik zirve fiyatına yükseldiğini söylemişti. O tarihin ardından yüklü satışlara maruz kalınan USAK tahtasında bu kez fiyatlar aşağı çekildi. 25 Temmuz tarihli seansta zirveyi gören USAK, aynı seansı taban fiyattan kapattı. Hisse, 26 ve 29 Temmuz tarihlerinde de taban fiyata düşerek 27,54 TL'ye geriledi.